Grupul Nosa

Primul grup de dansuri medievale înfiinţat în anul 2008 de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală în oraşul Bistriţa, sub îndrumarea şi coregrafia actriţei Alina Taloş. Numele este dat după vechea denumire a oraşului Bistriţa de la începutul secolului XIII. Medievalii considerau dansul astfel: "În afara părţilor muzicii, care privesc sunetele, sunt şi altele referitoare la aspectul vizibil, adică gestica omenească. Aceasta cuprinde mişcările de dans şi toate mlădierile corpului."

Participând la numeroase festivaluri medievale şi nu numai (Bistriţa, Sighişoara, Sibiu, Mediaş, Făgăraş, etc), acest grup îşi oropune a-i introduce pe privitori într-o lume mistică, demult apusă, o lume de poveste în care dansul, ca formă a muzicii şi expresie a mişcării rămâne o adevăratî artă pe care oricine poate fi capabil s-o experimenteze şi să se bucure de ea.

Rochiile domniţelor sunt create de mâinile dibace ale Tinei Olari, cea care conduce salonul Tina Style Bistriţa (www.tinastyle.ro).

"Dansul este cea mai frumoasă artă, pentru că el este traducerea sau abstractizarea vieţii; el este viaţa însăşi." (Havelock Ellis).