Regulament Arcașul Tinutului Nösnerland

Arcașul Tinutului Nösnerland

Regulament

 

Concursul de măiestrie „Arcașul Ținutului Nösnerland” se va desfășura sâmbătă 24 iunie 2017 la Complexul Muzeal Județean Bistrița-Năsăud începând cu ora 10.00.

Sunt permise în concurs doar arcuri din lemn sau materiale naturale (corn, tendon, etc.) laminate sau nu cu fibră de sticlă, cu sau fără fereastră, săgeți doar din lemn. Priza pe coardă mediteraneană, inel sau "three under" cu condiția ca un deget să atingă săgeata. Nu este permis "string walking". De asemenea nu sunt permise arcurile cu crosă metalică, take-down sau echipate cu stabilizatoare și alte accesorii.

În cadrul concursului vor fi două runde de tragere.

La începutul concursului participanților li se va verifica echipamentul de tragere și fiecare va primi câte o fișă de scor pe care se vor completa punctele după fiecare tragere.

Vor fi 10 ținte (animale 3D) poziționate la distanțe diferite, iar fiecare arcaș va trebui să tragă câte 3 săgeți pe fiecare țintă (punctajul se cumulează pe cele 3 săgeți). 

Zonele de punctaj sunt marcate pe animale, cu 5, 8 și 10 puncte. Se punctează doar săgețile care rămân în țintă. Câștigătorii vor fi desemnați în funcție de numărul total de puncte acumulate în cele 2 runde de tragere.

Premiile acordate: Premiul I – 600 lei; Premiul II – 500 lei, Premiul III – 400 lei.

Toți participanții vor primi diplomă și suveniruri.

 

Organizatorii