Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bistrița Vivantă – Duminică 16 Iunie

iunie 16

Bistrița Vivantă

 Asociația Culturală Bistrița Medievală vă invită să luați parte la un nou concept de activități în vederea punerii în valoare a patrimoniului material și imaterial al cetății Bistrița. Sub denumirea Bistrița Vivantă, pietonalul Liviu Rebreanu va fi animat duminică, 16 iunie, în intervalul orar 11-19 cu statui vivante, oameni pe picioroange, statui levante, cei mici și mari vor putea participa la jocuri medievale, ateliere meșteșugărești, școală de dans medieval cu domnițele grupului Nosa și vor descoperi tainele cetății prin tururi ghidate în centrul istoric.

Programul atelierelor este următorul:

12.00 – Școala de dans medieval cu grupul Nosa

14.00 – Tururi ghidate în Cetatea Bistriței

15.00 – Atelier de pictură cu Isabela Vlad

15.30 – Școala de dans medieval cu grupul Nosa

16.00 – Tururi ghidate în Cetatea Bistriței

17.00 – Atelier de pielărie cu Larisa Bancea

18.00 – Școala de dans medieval cu grupul Nosa

 

Pe tot parcursul zilei se vor defășura ateliere de confecționat recuzită medievală din materiale naturale, jocuri medievale, animație stradală (personaje costumate, statui vivante, oameni pe picioroange, statui levante) și Târgul Produs în Bistrița-Năsăud.

Bistrița Vivantă este un proiect inițiat de Asociația Culturală Bistrița Medievală și finanțat din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general de către Primăria Municipiului Bistrița.

Parteneri: Asociația „Produs în Bistrița-Năsăud”, Centrul EUROPE DIRECT Bistrița-Năsăud, Universitatea Babeș-Bolyai extensia Bistrița.

Link catre comunicat de presa Bistrița Vivantă!

Coordonator proiect,

Peter Moynahan Papp

Detalii

Dată:
iunie 16

Organizator

Bistriţa Medievală

Loc de desfășurare

Bistriţa
Bistriţa, România + Hartă Google